onsdag 16 december 2009

Jullovsläsning för dig som är 9 - 12 år

Visst är det härligt med riktigt tjocka böcker som man kan läsa länge. På jullovet kan man ladda med en rejäl hög med böcker. Här kommer mina favoriter:

1. Lejonpojken av Zizou Corder.
Boken handlar om ett riktigt äventyr. Pojken Charlie har en enastående förmåga, han kan prata med kattdjur.
2. Pojken som levde med strutsar av Monica Zak. En alldeles sann historia om Hadara som tappas i en ökenstorm. Strutsarna hittar honom och tar hand om honom.
3. Bläckhjärta av Cornelia Funke. En otroligt spännande bok om Meggie och hennes pappa Mo som hamnar mitt i ett äventyr när de letar efter Meggies mamma.
4. Tjuvarnas herre av Cornelia Funke. Prosper och Bo har rymt från sin hemska moster. I Venedig träffar de Tjuvarnas herre och han hjälper de att gömma sig detektiven som letar efter dem.
5. Kazans stjärna av Eva Ibbotson. Annika är föräldralös och växer upp hos tre märkliga men kärleksfulla systrar. Plötsligt händer det som Annika alltid drömt om, hennes mamma kommer.
Fast är det verkligen hennes riktiga mamma?
6. Drakväktaren av Carole Wilkinson. Slavflickan Ping lever en fruktansvärt liv. Hon lyckas fly med kejsarens drake Danzi. Med sig har de en draksten som Ping måste ta hand om, de finns de som vill komma åt stenen.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar