måndag 11 januari 2010

Fantasy igen och igen


Jo Salmson är en underbar fantasyförfattare. Hon har skrivit två bokserier båda fantasy. En om tiggarpojken Tam i serien Drakriddaren och en serie som heter Almandrarnas återkomst om pojken Rian.

Båda är väldigt bra, läser du den första delen måste du läsa alla!

Tam är en tiggarpojke som bor i landet Denmar. Varje kväll tittar han längtansfullt upp mot drakarna som kommer flygande över himlen. Hans högsta önskan är att få flyga med dem. Men drakarna bor på det kungliga slottet och dit skulle aldrig en liten tiggarpojke få komma. En dag gör Tam något riktigt dumt som han vet att han inte får. Han mage skriker av hunger, huvud värker och han orkar knappt gå.

Almandrarnas återkomst - den andra bokserien av Jo, handlar om en pojke också, Rian. Han bor med sin farfar långt långt ute i skogen. Farfar är i byn och försöker få lite mat, det är bister vinter ute och Rian väntar att farfar ska komma hem igen. Plötsligt knackar, in i stugan stiger en almander och Rian blir skräckslagen. Almandrar är ett underligt folk, ber man en almander stiga in blir ens liv aldrig sig mer likt.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar