lördag 26 februari 2011

Bästa sportlovstipsen - för dig som är 8 -12 år

Härligt mysig sportlovsläsning vill man ju ha!
Antingen ska det vara tjocka, tjocka böcker som aldrig tar slut, eller en lång serie med böcker.
Här är en bunt goda tips:
Fräs den lilla panterkatten - det är så lätt att älska den lilla övergivna kattungen Fräs, men alla gör inte det! Många böcker om Fräs finns.
Hotell Gyllene Knorren - ni vet väl om julkalender finns som bok också? Det finns många böcker om den galna familjen i Hotell Gyllene Knorren och de är mycket bättre än julkalendern förstås!
Drakrens vreda av Adam Blade.
Otroligt bra och spännande böcker om Tom och Elenna som ska befria Avantiens vidunder. Men det är bråttom och mycket farligt. Massor av delar finns och nu har en ny serie med Tom kommit! vilken tur
Sjöodjur och andra delikatesser av Matthew Morgan. Fartig, häftig och riktigt spännande. Ett äventyr med sjöodjur och annat som finns i havet. Ulf måste rädda dem innan de blir delikatesser....
Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl. Har ni sett filmen är det verkligen dags att läsa boken!
Djävulsdåd och änglavrål av Helena von Zweigbergk. Plötsligt sitter det en ängel utanför Åkes dörr, vad ska han göra? Sen dyker en alldeles riktig djävul upp också. Blir rätt så besvärligt.


Ja tänkt så många böcker - tusenmiljarder minst - som bara väntar på att bli lästa - tur att ni är lediga alla en hel vecka och att alla böcker finns på biblioteket!
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar