måndag 6 februari 2012

Eldprovet - Vildhäxor!

Paddgift och snokspott tror Clara att hon får att dricka hemma hos mammas märkliga syster, Isa. Som tur är är det te på videbark och örter hon får, illa smakar det iallafall men det gör gott.

Nu försvinner all rädsla och det onda i kroppen sjunker undan, sömnen infinner sig. Den som Clara så väl behöver efter det fruktansvärda som har hänt. Först överfallen av en svart katt, därefter invävd i en djup dimma och närapå överkörd av en lastbil, Någon kallar henne för ”Häxbarn, Viridians blod, kom med mig”och sträcker sina långa armar efter Clara.

Vad är det som händer i Clara värld?
Clara ska stanna hos den märkliga Isa och få lära sig allt en vildhäxa ska kunna. För Isa är en vildhäxa och Clara också även om hon inte visste det och absolut inte vill vara något så konstigt.

Vildhäxa, eldprovet av Lene Kaaberböl.

Det är en härligt magisk bok om vildhäxor, om Clara som inte vill bli vildhäxa, varför ska hon bli det, vem har bestämt hennes öde, hon vill bestämma över sitt eget liv själv.

Stig med Clara in i en magisk värld där vildvägarnas dimma ligger tät och ingen vet var man kommer ut eller om man kommer ut överhuvudtaget!
/Kerstin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar