måndag 12 mars 2012

Sex, sex och åter sex och sen lite annat också....

En riktigt bra bok om en himla schysst och helt vanlig kille - John.

John som går sista året på högstadiet, saknar sin mamma som dött, är kär i familjens städerska och hänger tyvärr med fel kille. Vilket han upptäcker efter ett tag.

Fifteen love av Peter Barlach

Först tänkte jag att det är en perfekt killbok. Men när jag kollat runt lite så är det nog en mänsklig bok, som passar både tjejer och killar.

Men hjälp vad MYCKET SEX det tänks och pratas om i boken! Sida upp och sida ner. Det var därför jag tänkte det här är en killbok, så här mydet sex tänker inte tjejer på. Tänks det inte på sex så dröms det om sex och snackas om sex, sex och åter sex.
En aning tröttsamt tycker jag.

John har inte haft sex än. Vilket i och för sig inte är konstigt, han är ju 15 år. Men han drömmer om det på nätterna och det är det han tänker på på dagarna. Han högst önskan är att han och Violetta, familjens städerska ska vara tillsammans. Hon är glad och fantastisk vacker. Och har en snygg rumpa! Tyvärr tänker hon inte likkadant om John.

Det som är så bra med boken är John. Han är en schysst och vanlig kille. Orkar inte riktigt med skolan (tänker på Violetta) men det funkar ändå. En alldeles vanlig pappa som är snäll. Och det är ovanligt i ungdomböcker där problem ofta staplas på hög. Och inte små problem heller.

John hänger dock med Gabriel. Inte en vanlig kille utan en som skapar problem för han är ett stort problem hela han. För att inte tala om Gabriels minst sagt knäppa familj som är gjort för att ge problem.

Läs bok om John för att han just är John. En kille som man gillar!
Peter Barlach har skrivit två böcker om John tidigare. Läs alla.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar