torsdag 20 februari 2014

Segla jorden runt på en jättefisk!


Kurt är en galen och god man i sina bästa år.

Han bor med sin fru, Anne-Lise som ritar hus och sina tre barn. Helena som är elva år och väldigt mager, magra Helena kallas hon. Sen är det Lill-Kurt, han fick heta så för han är så väldigt lik sin pappa Kurt men sen blev det Läsk-Kurt för han älskar läsk.
Tredje pojken heter Bud, eftersom många det är ett vanligt namn i USA.

Kurt och fisken av Erland Loe

Kurt är en nöjd man, han kör truck i hamnen varje dag. Det är det bästa han vet att köra truck.
Han lastar av fartyg och kör stora lådor fram och tillbaka i hamnen, varje dag. Kurts truck äre dent finaste i hela stan, den är gul och kan lyfta flera tusen kilo medan Kurt bara sitter och visslar.
Visst är det fantastiskt!

Men en dag så ligger det en jättefisk i hamnen, stor och svart är den. En stendöd fisk. Det är den största fisken Kurt någonsin har sett. En bamsefisk. Och Kurt får fisken av hamnkaptenen, vilken lycka.

Och nu börjar det stora galna äventyret. Hela familjen bestämmer sig för att resa någonstans, det har ju fisken som mat på resan.
De tar med sig fisken, och barnen och spargrisen och sticker iväg. Fisken puttar de i sjön och upp på fisken åker hela familjen i Kurts gula fina truck. Vart ska vi åka? Till Amerika säger mamma Anne-Lise också börjar deras fiskresa.

Ljuvlig och underfundig och smått galen är den boken och Kurt och fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar