onsdag 25 maj 2011

Döden i dina ögon av Rachel Ward

Det är en bok som jag har kollat på länge, den har så snygg utsida, tjejen som är på framsida ser intressant ut, den ser inte som någon kärleksbok precis. Fylld med siffror är framsidan också.
Det är siffronar som är viktiga i boken.
Tjejen - Jem ser siffror när hon tittar folk i ansiktet, siffror som visar när människorna kommer att dö!
Och det stämmer!
Jem vill helst inte titta någon i ögonen, hon vill inte veta, hon orkar inte, hon önskar att hon var vanlig. Men hon har lärt sig leva med sina siffror på sitt egna sätt, genom att vara en enstöring och inte komma nära någon, helst drar hon huvtröjan långt ner över ögonen. Hon vill absolut inte ha några vänner. Helt enkelt leva sitt egna liv alldeles själv. Hennes mamma dog när hon var ganska liten, hon orkade inte med Jems siffror som hon jämt rablade innan hon förstod vad de betyde
Jems värld är jobbig, skolan, forsterhemmet, ensamlivet.
Plötsligt ramlar Spider in i hennes liv fast hon absolut inte vill. Spider är också en enstöring, strulkille, svårt att vara lugn och stilla alltid något på gång, fast fel saker. Alltid i trubbel.
Något allvarligt händer, polisen jagar Jem och Spider men det är inte de som har gjort det. Jakten blir farlig, det är inte lätt att hålla sig undan, att ständigt vara på flykt.
Det värsta är att Jem vet när det är dags för Spider att dö! Det är snart. Hennes känslor för honom förändras, de dras som magneter till varandra...
Det är en bra bok, spännande, jag tyckte verkligen om Jem och Spider också. Välskriven som så många andra engelska ungdomböcker, de har något extra som svenska författare har svårt att få till.
Läs den! Absolut.
Det finns en del två, ska bli tre totalt, och tvåan är ännu bättre än första delen, Döden i dina ögon, tycker många.
Kolla på bloggen Tonårboken
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar