fredag 27 maj 2011

Trolleri, superhjältar och skolans snyggaste tjej!

Det är mycket som händer i Viktor Stenmarks liv helt plötsligt.
Från att ha haft ett ganska vanligt liv blir det helt ovanligt! Helkonstigt!
Viktor önskar att han vågade ställa upp i skolans Stjärnkabaré i aulan. Men han vågar inte, han vill men vågar inte trolla, som han är så skicklig i, framför hela skolan.
Men som i ett trollslag ändras Viktors liv.
Det börjar med ett trolleri på ett barnkalas, han är otroligt nervös. Mitt bland barnen sitter skolans snyggaste tjej, Linda. Helst vill Viktor sjunka genom jorden, men det går förstås inte. Han trollar på som i trance. Efteråt minns han absolut ingetting.
När han ska gå hem efter trolleriuppvisningen ser han att han har tagit fel väska. Han har tagit syrran Gabbys träningsväska. I den ligger en slimmad silverfärgad hel dräkt och inlines (utan broms).
Det är bara att klä på sig det, Linda tittar på, sen susa genom parken hem - om inte ....., det är  nu allt konstigt börjar hända! Galet, spännande och roligt. Fast det tycker inte Viktor som helst av allt bara vill dra täcket över huvudet och gömma sig.
Mårten Sandén har skrivit - han har skrivit alla Petrini-deckare, ni vet.
Boken heter Någons hjälte.
Jag tycker att den är fartig, det händer mycket, men en aning rörig på slutet, trots att det händer mycket känns det konstigt nog ändå inte att historien kommer framåt. Lite segt trots allt.
Hur kunde det bli sådan uppståndelse med TV och tidningar med en märklig superhjälte. Fast å andra sidan i böcker kan det mesta hända, fast lite logiskt bör det vara.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar