torsdag 17 november 2011

Idag var Klöverskolan på biblioteket

Klöverskolan kommer då och då till biblioteket för att få lite tips på bra böcker och låna med sig till skolan. Det är en gäng trevliga killar som gärna sitter och lyssnar på boktips och hittar massor med böcker att låna med sig (idag var det åtminstone två kassar) !
Vilka superläsare!
De vill gärna få lite tips, och idag de höra om de här böckerna:

Den stora smällen av Axel Hellstenius.
En otroligt läskig bok, som handlar om några killar som har dynamit och en tändhatt som de sätter fyr på och lägger i en papperskorg på en strand. De väntar att den ska smälla men inget händer, de väntar lite till men inget händer så plötsligt kommer de en massa barn som är precis vid papperskorgen!
Vad ska de göra? De kan ju inte avslöja att de lagt en bomb i papperkorgen, då tror de att de hamnar i fängelse. De kan inte säga till barnen att gå där ifrån för då kommer säkert mammorna undra vad de gör.
En läskigt otäck bok men bra!


Motorcykeln av Åsa Storck är också en bra bok.
Två killar hittar en splitter ny motorcykel i skogen! Den bara ligger där, lite märligt men ändå så häftigt tycker dem. De börja provåka den, först är det inte så lätt men sen blir det längre turer i skogen. Plötsligt får ena killen ett brev hem, "Motorcykelåkaren låt min motorcykel vara, annars...."

Sen fick de en av mälaröarnas egna spökhistorier, den om den gamla eken på Gällsta ö. Men det är inte bara där det spökar här på öarna utan också på Ekebyhovs slott, där är det vita frun. som går igen. Och på Svartsjö slott, men det vet jag inte vad det spöket heter.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar