fredag 25 november 2011

Årets bästa bästa hästbok!

Sveriges allra bästa hästboksförfattare Lin Hallberg har skrivit en fantastisk hästbok, igen!

Det här är en hästbok när den är som allra bäst!
Där hästen är en del av livet, inte hela livet men det viktigaste, livsviktig. Detta är en bok till alla fantastiska hästtjejer som är så starka och som med stort mod och fast hand tar hand om sina kraftfulla hästar.

Boken handlar om Johanna, en fjortonårig tjej som brottas med frågorna Vem är jag? Var hör jag hemma?
Johanna var tvungen att flytta med sin mamma från Island när hon bara var fem år. De lämnade allt kvar på Island, nästan hela Johannas liv - pappan, farmor, farfar och Sunna. Sunna som var Johannas alldeles egna islandshäst. Den vackraste av dem alla!
Det är svårt i Sverige, svårt att hitta ett nytt liv för ”Jóhanna frá Íslandi”. Vem bryr sig om en som har en egen häst långt långt bort.

Men så börjar hon rida, på Kasper, världens underbaraste. Kasper som förstår och vill älska Johanna på sitt hästsätts vis. Kanske har hon hittat hem nu Johanna. Men så lätt är det inte, Kasper är tvungen att avlivas. Och Johanna går sönder, faller ner i ett avgrundsdjupt svart hål. Ett desperat sökande börjar, destruktivt.
Tills slut skickas hon Island, till en pappa hon inte har träffat på tio år. En pappa som knappt säger något annat än: jao, jao och som är så svår att nå. Fast hon är älskad och saknad.

Långsamt vaknar Johanna upp, ju mer hon vågar söka och känna efter på den karga ön, vindpinad och full av islandshästar. Vackra, ståtliga och fria islandshästar.
Sunna – Johannas egna häst finns kvar - den vackraste av dem alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar