onsdag 21 december 2011

Jullovsläsning - tjocka böcker!

Här är en hög med boktips, tjocka bra böcker. Som man bara måste läsa till slutet....

Bästa böckerna för dig som är över 13 år:

Pojkarna av Jessica Schiefauer
En helt magisk bok. Jag blev uppslukad av den nästan från första raden. Det är glittrande, skimrande språk och man vill så gärna vara där i trädgården, i växthuset, på maskeraden. En bok om tre tjejer som inte har lust! Inte alls vill utsätta sig för att bli stora, utsätta sig för killars godtycke. De gör uppror på sitt vis.

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Har ni inte läst den än så är det perfekt jullovsläsning. Snart kommer del två och filmen.

Jag saknar dig, jag saknar dig av Peter Pohl.
Det är ju en gammal bok men lika bra ändå. Två tvillingtjejer, syskon som är så täta, så täta. Men så blir ena flickan påkörd av en bil och dör. Hur ska systern kunna leva kvar. Boken blev film i början av hösten, så läs boken och se sen film och gråt.
Den utvalda av Kristine Cashore.
Katsa är särling, en särling har alltid en speciell gåva. Kungen i landet ser till att utnyttja Katsa och hennes gåva, som är dödandets gåva. Hon mår sämre och sämre av att döda och när hon träfar särlingen Po blir de ivägsända på ett speciellt uppdrag.

Döden i dina ögon av Rachel Ward
På omslaget är det fullt av siffror och siffror ät det viktiga i boken för Jem.  Jem ser siffror när hon tittar folk i ansiktet, siffror som visar när människorna kommer att dö! Och det stämmer inser Jem. Hon vet när folk kommer att dö, hon inser också att en enorm katastrof kommer hända.

Bra böcker för dig som är mellan 9 och 13 år:

Krigarprinsessan av Zizou Corder. En helt underbar äventyrsbok om en liten flicka som på en ö där det bara bor godhjärtade kentaurer! Hon och kentaurerna har ett underbart liv ända tills en hon en kväll blir tillfångatagen och ska säjas som slav. Nu sätts ett spännande äventyr igång i det antika Grekland. Läs den!

Utan djur så dör jag av Siri Spont.
Det här är en bok för alla er som älskar djur. Massor av djur, kaniner som bara blir fler och fler, hundar och hästar.

Sorgfjäril av Ingelin Angerborn
Vad gör man när man måste flytta och inte vill. Ja, man flyttar med till den lilla pyttelilla orten eller rena rama landet dit föräldrarna helt plötsligt valt att bo. Till på köpet finns det inget som fungerar i huset de flyttat till, inte telefonen, inte nätet - inget. Det kanske tom är ett spökslott!
Alla böcker av Ingelin är så bra!

Älskade Danny av Linzi Glass.
Världens bästa (iallafall nästan) hundbok! Om en älskad hund som är Beas bästa vän som plöstligt bara försvinner när mamma glömmer att stänga grinden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar