tisdag 13 december 2011

Mina absolut allra bästa cd-boktips!

Det är urmysigt att lyssna på en bok tillsammans! Lyssna på härliga äventyr eller spännande deckarhistorier allt blir himla mysigare när man lyssnar tillsammans. Berättelserna blir så mycket mer och större, de växer när man lyssnar tillsammans. Så passa på att låna cdböcker nu över jullovet.
Perfekt om man ska ut på en lång bilresa - jag lovar resan känns kortare med en god bok i bilen.

Här är mina bäst-bästa tips:

Skattkammarön
den gamla klassikern av Robert Stevenson. En otroligt spännande lyssnarbok om skattkartor, nedgrävda skatter och farliga pirater. Man bara måste lyssna färdig!

Skriet från vildmarken av Jack London.
Bättre bok finns nog inte. Om den underbara hunden Buck som blir bortförd från sitt hem och måste bli slädhund i vildmarken. Ett tufft och hårt liv. Vilken läsupplevelse.

Den otroliga vandringen av Sheila Burnford.
Också en makalöst fantastisk historia om en labrador, en bullterrier och en siameskatt som är på en lång, lång vandring hem till sin husse. Hårda strapatser är de med om, de råkar ut för både det ena och det andra för det är en lång vandring. Men det finns goda människor som hjälper de tre vännerna. En historia att bara älska, som sätter sina avtryck och ger fantastiskt många bilder.

Eller varför inte Charles Dickens En spökhistoria nu till jul. Den är inte bara en spökhistoria utan en riktig Dickens historia om det onda och goda, de fattiga och rika. Med en stor fet kalkon på slutet.

Tjuvarnas herre av Cornelia Funke. Ett fantastisk äventyr i Venedig. Två föräldralösa pojkar jagas av en galen moster och en detektiv. Men de hittar både vänner och gömställen. San Marcoplatsen, vaporetto, kanaler och trånga gränder sen vill man åka bums till Venedig!
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar