onsdag 25 september 2013

Åh, så många som blir lyckliga nu!

Nu äntligen, alla ni som har läst böckerna om Will och Halt i Spejarens lärling, nu har författaren John Flanagan äntligen kommit med en ny serie:

Broderband, de utstötta

Den till er alla Will och Halt älskare och den är nästan lika bra som Spejarens lärling! Vilken tur, jag vet att ni väntat länge.


"Inloppet till hamnen kom närmare och närmare när de flög fram över vågorna. Hal stod vid styråren. Hans ögon smalnade och han kände varenda muskel i kroppen spännas när han koncentrerade sig på att bedöma det återstående avståndet. När han lade märke till den ansenliga folkhopen som stod på vågbrytaren och tittade blev
han alldeles torr i munnen av nervositet"

Boken handlar om Hal som lever i Skandia, och det är det Skandia vi känner genom Will och Halt. Hals far var Mikkel, en tapper Skandier som dog i en strid, och han gav sin bäste vän Thorn uppdraget att ta hand om sin son, Hal nu när han inte längre var i livet.

Hal har det inte lätt, som halvskandier, pappa skandier och mamma araulier. Och snart ska han tas upp i broderbanden. En tävling där alla pojkar i Skandien måste delta. Där ska man i lag samarbeta och försvara varandra mot de andra broderbandslagen. Det är inte lätt om man som Hal bara har en vän och de som hamnar i hans lag är de som inte blev valda av de andra. Fast att slå i underläge kanske är det bästa läget, för det är ett smart och listigt broderbandslag Hals lag, Hägrarna heter det. Precis som Hals fantastiska segelbåt.

Det känns underbart att vara tillbaka i Spejarens lärlings värld och nu i Skandiernas del av världen, de är inte bara burdusa och skickliga krigare som lätt kan tro. Och Hal är en pojke som är både intelligent och klipsk och godhjärtat. Och lätt att tycka om.

Läs den och förflytta dig in i en spännande värld.

/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar