lördag 2 juni 2012

I mästarens skola, Samurajens döttrar

"Anfall snabbt som vinden och visa vad du kan. Tanken for genom huvudet som en frisk fläkt från tallskogen som växte runt dojon
Jag andades in, tömde medvetandet på alla tankar  - och attackerade."



Det är Kimi som tömer sitt medvetande och gör sig redo för ett anfall mot mästaren Goku. Han är mästaren på dojon, en träningskola för samurajer. Hon måste visa att hon är värdig att få bli samuraj på skolan. Systrarna Kimi och Hana tagit sig gömda genom skogarna, gömda för sin farbror. En farbror som de älskat ända tills nu, nu avskyr de honom, han har dödat deras far och nästan hela deras familj. En maktgalen farbror. Nu är han på jakt efter Kimi och Hana, efter deras liv.
Flickorna tänker att om de kan utbilda sig till de skickligaste samurajer kan de utkräva hämnd på sin farbror, en hämnd som betyder hans död.

En helt fantastiskt äventyr, spännande och fascinerande som utspelar sig i Japan på 1200-talet.
Så bra!

Kimi och Hana lyckas  få plats som tjänare, utklädda till pojkar. Samtidigt har de möjlighet att träna som samurajer. Med svärd, med pilbåge, i olika kampsporter och meditation. Flickorna är fast beslutna att hämnas på sin farbror.
De måste vara oerhört försiktiga, inte röja sitt ursprung för samurajerna är ständigt på jakt efter dem. Ibland känns det som mästaren Goku har en lite väl genomträngande blick, vet han vilka flickorna är? Kommer han att avslöja dem.
De vet att de måste träna så mycket de bara kan för att bli de skickligaste och sen återstår bara hämnden, de ska döda sin farbror!

På skolan finns också den högfärdiga och elaka Kenichi, som är deras kusin och farbroderns ende son. Bara han inte känner igen dem.
Vill ni ha en perfekt underbar sommarläsning:

Samurajens döttrar, i mästarens skola av Maya Snow,
och det finns flera delar, det vill man ha när man läst den första delen!
/ Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar