måndag 2 juli 2012

Nu äntligen har jag läst Dagbok för alla mina fans

- en bok som alla verkar läsa, i alla fall på Skå skola där den alltid alltid är utlånad, vilken bok är det då, jo det är förstås:

Dagbok för alla mina fans, Gregs bravader av Jeff Kinney.

Den handlar om Jeff som skriver inte som man kan tro en dagbok utan en LOGGBOK. För det är ju bara töntar som skriver dagbok. Men nu köpte Jeffs mamma inte loggbok utan en dagbok, det står DAGBOK mitt på framsidan. Men det får väl gå.
Loggboken ska Jeff ha när han blir berömd och ge till alla som undrar och frågar hur hans barndom var, då ska han säga "Här har ni min loggbok. Stick iväg nu"

Han ska definitivt inte skriva om en massa känslor i boken, eller något så larvigt som Kära dagbok, det är bara fjantar och tjejer som gör. Nej, Jeff  berättar istället om när han går i skolan som är Middle school - vilket är den dummaste skolan man någonsin hittat på,  för där blandas en massa töntar och sådana som han själv.

Hur är han då Jeff?

Påhittig till tusen, men alltid påhitt som mest han tycker om. Alla hans påhitt går åt skogen kan man lungt påstå. Hans föräldrar supertrista och gillar att ge bestraffningar som uppfostran. Hemma hos Jeff vill man inte bo.

Vad hittar han på då?
Som att låsas inte kunna läsa så han slipper vara i bästa läsgruppen i skolan.
Som att lyssna på storebrors barnförbjudna (!!!!) skivor.
Som att göra ett eget spökhus och ta betalt.
Som att reta tonårskillar på halloween
Osv osv osv
.
Och lite kul är det om man är i rätt ålder och gillar galet och tokig. Då är det en perfekt bok för det finns många böcker om Jeff.
Och kolla hans blogg också: http://www.gregheffley.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar