onsdag 4 juli 2012

Tora-lora-lej Världens bästa (lessnaste) tjej

Världens bästa tjej - Tora som går i ettan blir helt plötsligt inte den där bästa tjejen som Farfar alltid sa att hon var. Nej, hon blir Tora-lora-lej-världens ledsnaste tjej.

Tora-lora-lej Världens bästa tjej. Önskelistan av Åsa Karsin.

Tora och Muffin som är gossedjuret bara gråter och gråter för att Farfar har dött.

"Varför skulle han dö nu? Men Tora vet att man inte kan bestämma när man ska dö. Döden bara kommer. Annars skulle nog Farfar ha väntat till efter jul"

Tora hade vävt en så fin matta som Farfar skulle fått i julklapp. Nu får ingen den julklappen, den får ligga kvar under Toras säng, där hon gömt alla sina julklappar.

Omslagsbild: Tora-lora-lej: SnöstjärnanTora är en trevlig och piggelin flicka. Det känns lite konstigt att läsa boken mitt i sommaren för i boken ska Tora fira jul. Hon har skrivit en önskelista på allt hon önskar sig i julklapp som
Att bli lucia, Suddigummi, Kikare och lite annat står också på listan.
Sen blir Farfar sjuk då skriver Tora överst på sin lista Att Farfar ska bli frisk. Fast så blir det inte. Farfar dör på sjukhuset. Och han som alltid firat jul med Tora och familjen - hur ska det bli nu, alldeles tomt utan honom.

- Tänk om vi inte kommer fira jul i år. tänk om alla är för ledsna, tänker Tora.

Men jul firar familjen fast de fortfarande är ledsna. Och Tora är Tora ändå, så vad är det hon ger sin lillebror Sam i julklapp, och lite konstigt är det när grannen kommer och säger att den där presenten är deras. Då skäms Tora.

En mysig och trevlig bok om Tora som är en flicka som är lätt att tycka mycket om.
Det finns flera böcker om Tora.
Passar för dig som är runt 7-10 år.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar