måndag 6 maj 2013

Fler författare från Barnboksfrukosten!

Cirkus Caramba & eldslukarmysteriet av Åsa Rosén

Den här boken är författaren Åsa Roséns allra första barnbok!
Det är extra spännande att läsa en bok när man vet att det är författarens debutbok.

Den handlar om en cirkusdirektör som inte alls vill vara cirkusdirektör utan mycket hellre vara detektiv och spanjor. Men någon har stuligt eldslukaren Cayennes eldslukargrejer, och Cayenne är cirkusen bästa nummer - det som alla väntar på att få se.

Nu måste cirkusdirektören rycka ut och tillsammans med husmusen Hubert får de försöka klura ut vem som har stulit eldslukargrejerna och satt eld på cirkustältet!


Åkerbo av Annika Huett

I ett rött fint hus bor en stor familj, mamma, pappa och sju syskon! Ett av syskonen är Gitta och hon är 7 år. Berättelsen utspelar sig på 1930-talet om allt som man gjorde då, lekar och annat kul.

Gittans hus är i fyra våningar (om man räknar källare och vind) heter Åkerbo. Det är ett hokus-pokus-hus med små hemliga ställen att gömma sig i. Gittan älskar det.
Pappa Viggo har byggt en hiss utanpå huse, fast den får man inte använda. Bara om det brinner!



Minsta bakboken av Johanna Westman

En verkligen superbra bakbok av ständiga kokbokskaparen Johanna Westman. Men så gör hon också himla härliga och goda kokböcker.

Den här, Minsta bakboken är perfekt om man inte kan läsa men vill kunna baka alldeles själv. Pojken som är på alla bildern är Johannas egna pojke Svante. Han är en baddare på att baka, mäta och knåda och jäsa - och gott blir det.
Med hjälp av enkla tydliga instruktiva bilder så kan man som liten baka nästan alldeles själv!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar