måndag 3 juni 2013

Spegeln - en skräcksaga!

Frankie, pojken som inte kan prata och har ett stort rött ärr i halva ansiktet visste det först av alla, det var en ton, en hög ton som bara han hörde.

- Det kommer, det är tillbaka sa ärren i Frankies ansikte.

Hans syster, Wendy kände det på lukten, Vad är det som luktar? frågade hon sin mamma, är det bacon sa mamma.  Det var INTE bacon.

Anders, Wendys bästa kompis kände det också, det vibrerade i marken som elektriska stötar.

Någon börjar vakna, någon är nått som lever under jorden som vill ha tillbaka sitt barn, som besitter en kraft som är större än människorna. Det är en härskarinna som besitter denna enoram destruktiva kraft, och nu har hon vaknat och kräver sitt barn!

- "Mina behov är små. En själ är allt. Kanske två. Kanske tusen. Och dinson. Minns du? Din. Min. Det var en överenskommelse. Så har uppgörelsen alltid sett ut"

Omslagsbild: SpegelnPojken Jack, en pojke som ibland och ganska ofta känner sig som osynlig. Både i skolan och hemma. Ingen "ser" honom, ingen bryr sig om honom men han finns. Nu skjutsar hans mamma honom till sin syster.Där ska han vara under hela långa sommaren när föräldrarna byter bostad, de skiljer sig. Jack vill absolut inte, bönar och ber om att slippa men det hjälper föga.

Välkommen till Hazelwood står det på dörren. Jo tack tänker Jack.
Ett märkligt ställe han kommit till, katterna skjuter rygg och fräser åt honom, en papegoja kastar sig mot honom som en pil och det går som brännheta stötar genom Jack.

Men han har en uppgift Jack i staden Hazelwood som han inte vet om. Han måste återställa balansen i mellan krafterna. En uppgift som han inte önskat sig!

Kelly Barnhill: Spegeln - en skräcksaga

Det är verkligen en härligt kuslig och suggestiv skräcksaga. Man vet inte riktigt vad som händer och vad som är sant. Vad pågår i den lilla idyllen Hazelwood. Absolut värd att läsa, särskilt sent på kvällen när skymningen faller och det blir tyst runt omkring.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar