fredag 20 december 2013

Boktips för dig som är sisådär mellan 9 - 12 år, bästa böckerna!

Jag fortsätter boktipsandet inför jullovet. Nu kan ni ladda upp en härlig bunt böcker, för visst är det skönt att få krypa in i en bok mitt i allt julfirande och får förflyttas till någon helt annanstans, tillsammans med någon helt annan. Vilken möjlighet!



Familjen Bliss magiska konditori av Katheryn Littlewood

Familjen Bliss är en underbar stor och bullrig familj som bor mitt i ett konditori, nästan. Det är förstå inte vilket bageri som helst, det är kanske till och med magiskt. I sina bakverk har de märkliga ingredienser som höstens första vin, trollkarlens öga, eviga sömnens dvärg och liknande. Allt är hämtat ur deras ytterst hemliga och väl inlåsta kokbok. Men det finns de som gärna vill lägga sina vantar på kokboken, i synnerhet när mamma och pappa Bliss har åkt bort!
Ett riktigt smaskigt och gott äventyr.




Balladen om en bruten näsa av Arne Svingen

Vissa böcker är så oändligt charmiga och underbara som den här boken om maskrosbarnet Bart.
En underfundig och oerhört godhjärtad pojke som i allt elände försöker se något gott. Och eländigt är det i Barts liv, han bor i en sunkig och skräpig lägenhet, i ett hus fullt av knarkare och dummingar, mamma är inte glad och har svårt i livet, speciellt med att tala sanning. Men Bart är en mästare att se gott i allt.
Man bara älskar Bart. Läs den !





Gladiator, kampen för frihet av Simon Scarrow

Här är vi mitt i romartiden. Marcus blir såld som gladiator till en gladiatorskola. Där ska han stenhårt tränas för att bli en kraftfull, hård och fruktansvärd gladiator. Alla slåss på skolan för att överleva och bli den bästa. Blir man oövervinnlig som gladiator kan man bli en fri människa. Marcus är en pojke med stort hjärta och en stark vilja. Och vad är det för märkligt brännmärke han har på ryggen och varför ska han inte visa det.
En riktigt spännande bok om Marcus och romartiden, slavar, gladiatorer och arenor.


Barnhemmet av Cecilia Lidbeck

Barnhemmet är ett barnhem för vanartiga barn. Alltså barn som inte gör som föräldrarna vill! Alltså vanartig.
Det är också ett hem för föräldralösa barn. Hemska fröken Veras motto är Disciplin, Ansvar och Konsekvens. Ja, ni förstår hur det är. Sköter man sig inte blir man inlåst i en garderob eller något liknande. Så börjar kusliga saker hända där, en efter ett försvinner de föräldralösa barnen. Vems tur är det nästa gång?

Härligt kuslig berättelser om mörka källare och ännu mörkare skogar.






Första flickan skogen möter av Moa Eriksson Sandberg

Ett sommarlov fyllt av barnfotaspring och kasta sig från klippor ner i vattnet, lek och skratt under en ständigt lysande sol. Men den här sommaren blir annorlunda för Hanna, det sorglösa naggas i kanten och mer än så. Grannflickan Linda Palm försvinner spårlöst och med henne även de ljuvliga obekymrade lekfulla somrarna.
Livet förändras och Hanna också.
Bästa boken.

Det finns så oändligt många fler fantastiska böcker. Om du kollar till höger här på bloggen ligger en mängd ord i kanten. Leta så hittar du Mellanåldersböcker - klicka där och du får ännu fler tips.

Skönt jullov önskar vi dig.

/Kerstin och Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar