tisdag 17 april 2012

Kaspar en kunglig katt

Det finns böcker som jag bara måste läsa, det kan vara en favoritförfattaren, utsidan - vackra lite magiska och ovanliga ska de vara eller så titeln, som den här boken

Kaspar en kunglig katt.

Skriven av en av mina favoritförfattaren Michael Morpurgo, han har skrivit mästerboken  Kensukes rike.
Du kan läsa om den här på bloggen också.

Men nu till Kaspar den kungliga katten, för det är var han är iallafall till sitt sätt. Lätt högdragen, vacker och svårflörtad, väljer vilka han tycker om.
Boken utspelar sig för exakt 100 år sedan, på Savoy hotel i London. Ett flott hotell dit kommer grevinnan Kandinsky med sin prin Kaspar Kandinsky i en korg, alltså katten.
Pojken Johnny Trott är piccolo på hotellet, då får man göra allt som gästerna ber om, hela tiden ska man vara otroligt artig och le vänligt. Det är ett hårt och slitsamt arbete, men Johnny är glad att han har ett jobb, föräldralös som han är.

Så här ser den ut i original, snyggare
tycker jag.
Johnny bär upp den kungliga katten och grevinnans väskor, de är många och tunga. Sen får han den stora äran att ta hand om katten när grevinnan arbetar på teatern. Vänskap uppstår så småningom mellan både Johnny och Kaspar och grevinnan.
Så händer något fasansfullt grevinnan dör.

Vad ska hända med Kaspar?

Jo, Kaspar göms i Johnnys rum, högst upp i hotellet, det är absolut förbjudet för anställda att ha husdjur på rummet. Då kan fruktansvärda Dödskallen, husfrun som är den elakaste man kan föreställa sig.

Det är nu det stora spännande äventyret börjar för både Kaspar och Johnny och Lizziebeth. Vem är hon, Lizziebeth - ja det får du läsa om i boken.
En perfekt sommarlovsläsning!
/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar