tisdag 18 september 2012

Världens häftigaste racertävling!

Här är det fart och fläkt till tusen, det är racerlopp i 690 km/timmen!!!!
Men det är inte vilka bilar som helst som tävlar utan svävarbilar.

Hover Car racer, Osynliga fiender av Matthew Reilly

Det är framtiden nu och svävarbilar är en fantastisk uppfinning, olja och bensin behövs inte länge. Bilarna drivs med hjälp av jordens uppåtgående magnetvågor och på svävarbilarna finns magneter som stötter ifrån den uppåtgående kraften och kan köra enormt fort! Svävarmagneter. Bilarna behöver alltså inte ens hjul utan svävar fram i en enorm hastighet.

Jason och brorsan Buggen älskar att tävla med sin hemmabyggda bil, Argonauten. Den är byggd av en gammal Ferrari Pro F1 som de hittat på en soptipp. Ombyggd och målad i vitt, blått och silver blev den riktigt snygg.
Jason och Buggen är duktiga, Buggen är en fantastisk kartläsare och Jason är trots sina 14 år, en skicklig förare.
Nu är det tävling mitt ute i Carpentariabukten i Australiens träskmark, allt går toppenbra ända till en japan kraschar och de får massa splitterdelar över sig och Argonauten blir närapå förstörd. Men Jason är inte den som ger upp:

- Nää, Buggen. Jag har inte komit hit för att backa ur efter bara tio minuter. Vi är inte klara än. Du får lägga ut kursen. Jag sköter resten.

Och så blir det, Argonauten fullföljer loppet. Och rektorn för den berömda Internationella Rallyskolan ser på och snart blir Jason och Buggen erbjudna en plats på skolan.
Men alla på skolan gillar inte Jason och Buggen!

En riktig racerbilsbok som är otroligt fartfylld och spännande och i massor av delar.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar