tisdag 4 september 2012

Ny bok av författaren Kerstin Lundberg Hahn!

Bildlänk till Det glömda guldet
Det glömda guldet
Författaren Kerstin Lundberg Hahn skriver oftast deckare för de som är sådär 9 - 13 år, som Kalla diamanter och Det gömda guldet.
Men nu har hon bytt genre och skrivit en riktigt ruggigt bra och spännande och annorlunda spökhistoria, som innehåller mer än bara spöken!

Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn

Den handlar om Micke, som egentligen heter Mikaela som flyttar. Ständigt flyttar Mickes mamma, alltid uppbrott och Micke har bara till att följa med, Linköping, Norrköping, Västerås, Gävle ....
Nu har de flyttat till norrland till Ljusforsen.


Den nya boken, Skuggan i väggen
Mycket riktigt ligger det en skummande och brusande fors strax utanför Mickes hus. Dit får hon absolut inte gå ensam säger mamma. De bor i ett nedgånget hus och i Mickes rum är det en stor fläck på tapeten, fuktfläck kanske.  Som konstigt nog ser ut som en skugga, en skugga lika stor som Micke själv. Konstigt nog så börja Micke prata med skuggan, kanske för att hon ska slippa känna sig så ensam.

I klassen upplyser klasskompisarna Stina och Claudia genast att Micke har flyttat in i ett spökhus!

"Ibland kan man se en skugga som rör sig inanför fönstret på övervåningen"

Det bodde en flicka i huset som blev knuffad i älven, hon drunknade upplyser Claudia också. Och ingen vet vem som gjorde det!
Så börjar historien om Micke och skuggan, en flicka som hette Elli.
Men också Wille, en kille i klassen ingen är med, alltid har han huvan neddragen över huvudet, alltid suckar fröken när Wille gör något, är med i historien om Skuggan i väggen.

En riktigt kuslig och bra spökhistoria som inte bara handlar om spöken utan också om historier som gärna upprepar sig, fast de inte är några goda historier!
Kerstin Lundberg Hahn har hittat en ny genre, spökhistorier och jag hoppas att hon verkligen skriver fler sådana böcker!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar