tisdag 18 december 2012

Blink - en kärleksroman


författaren Mette Finderup
En alldeles ny kärleksroman på ett alldeles nytt sätt! Imponerande.

Den handlar om 19 olika personer!
I början tänkte jag att jag aldrig kommer klara av att hålla isär alla dessa killar och tjejer och till på köpet har de danska namn, vilket integör det helalättare! Mads, Katrine, Kira och sen är det en massa olika danska platser också som Hirtshals, Vangede, Viborg. Men det gick alldeles utmärkt, för man behöver inte bry sig så mycket om att komma ihåg dem mellan kapitelen. Det är bara att läsa på, så löser det sig självt.

Det är som korta noveller som är fantastiskt bra fast alla på olika sätt. För det är ju olika människor det handlar om.
En del skriver kärleksbrev och sätter på frimärken men skickar inte iväg dem. Förrän en hurtig städande mamma hittar dem och är bussig att skicka dem med posten. Hur går det, jo naturligtvis katastrof, iallafall i början sen kan det hända att det blir kanske riktigt bra ....(tack vare mamman)

Eller när Amanda flyr för sitt liv från sin kille som dricker och slåss och sen ångrar sig och ber om ursäkt, men sen så slår han igen och ... Han kommer efter henne med tunga flämtande steg, efter Amanda och hennes nya vän. Tungt flåsande och aggressiv och livsfarlig. Vart ska de ta vägen??

Eller när bussiga kompisen gärna vräker ur sig i helt fel ögonblick att  barndomsvän Uffe är bög. Det var inte riktigt det han ville att hon skulle säga just då.
 
Blink en kärleksroman av Mette Finderup

Eller om killen på stranden som ser sin stora kärlek genom kikaren. Ska han få möta henne igen? Hon får hans tröja för hon fryser.

Många berättelser om vanliga tjejer och killar, och om kärlek både den allra största och den svåra, längtanskärlek och hemlig kärlek, hemsk fruktansvärd kärlek som slår. Berättelser som hör ihop och slingrar sig in i varandra på ett spännande och intressant sätt.
En bok som man kan njuta av.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar