fredag 26 augusti 2011

Izzy & gänget av Doggelito

Jodå, Dogge Doggelito och Yoria Rivera har skrivit en bok:
Izzy & gänget, med supersnygga illustrationer Yokaj Studio som består av fyra duktiga mangatecknare.
Orkar du inte läsa boken (fast den är väldigt lätt att läsa) så kolla ändå bilderna.
Izzy är en snart tioårig tjej som bor i en betongförort till Stockholm. Hon bor med sin dj-pappa, pratande papegoja och pitbullterriern Bonny.
Det är lätt att tycka om Izzy, hon är ett härligt charmtroll. Nu ska hon fylla tio år, Izzy tycker att det är riktigt stort att fylla tion år!
Hon måste önska sig något riktigt riktigt fint och bra. Men vet inte vad det ska vara. Hon har ju inga intressen som hennes bästa kompisar har. Det är inte lätt att hitta på något till önskelisan, cykel, skateboard, sköldpadda - inget är bra. Kompisarna föreslår än det ena än det andra, inget passar Izzy.
Ändå tills hon verkligen kommer på vad hon vill ha! Nu är hon bergsäker på vad hon vill och vad hon önskar sig. Önskelistan blir färdig på en microsekund!
En lättläst bok om en annan del av Stockholm som böcker sällan handlar om. Och de som finns handlar knappast om tuffa tjetje. Det är härligt att läsa om Izzy.
Men jag blir lite matt på att förortsslangen som pratas i boken hela tiden måste kursiveras. Varför då? Till och med jag fattar att det är slang och vad det betyder, och fattar jag så fattar definitivt alla barn det också! Jag lovar. Man måste ha höga tankar om sina läsare, och så känns det inte när man kursiverar texten. Barnen hänger med och är smarta läsare. Det blir snarare att man hackar upp läsning istället.
Andra boken om Izzy har kommit och heter: Lata dagar
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar