måndag 15 augusti 2011

En porslinskanins öden och äventyr!

Den här boken är en liten rar pärla som skimrar i ett vackert kvällsljus i skira färger, en perfekt bok för att läsa tillsammans oavsett om du är stor eller liten. En vacker bok om kärlek.
I ett fint hus på Egypt Street i staden Memphis bor sedan länge porslinskaninen Edward Tulane.
Han är gjord nästan helt i porslin men hans öron är i äkta kaninpäls. Edward är flickan Abilenes mycket högt älskade kanin.
Han är med henne varje dag och hon tar hand om honom på allra bästa sätt. Varje morgon klär hon på honom i hans vackra kläder, han får sitta med när hon äter frukost. Innan hon går till skolan sätter hon honom i fönstret så kan titta ut på gatan och se vad som sker.
Ett alldeles utmärkt liv för Edward som nog trivs med sin tillvaro. Kanske lite bortskämd, kanske lite bortskämd och självupptagen men nöjd.
Så händer det som inte får hända på en lång båtresa kastas han överbord och nu börjar porslinskaninens fantastistka resa. En resa fylld av skräck, spänning, överraskningar och inte minst mod.
Han hamnar längst ner på havets botten sen far han vidare till en soptipp, vidare till en fiskarfamilj, vidare ut på luffarfärd och vidare och vidare ut i världen och livet. 
Det blir en lång lång resa för porslinskaninen Edward Tulane. En resa i modet att lära känna tillit och kärlek till de som han möter. Modet att våga känna kärlek och saknad.
Det är en utmärkt högläsningsbok för både stora och små. Läsa och mysa tillsammans med en ganska stor, nästan en meter lång porslinskanin.

Porslinskaninen Edward Tulanes fantastisk resa av Kate DiCamillo
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar