torsdag 17 januari 2013

Mitt hjärta hoppar och skrattar

Visst låter det gulligt - mitt hjärta hoppar och skrattar - precis så önskar man att alla barn fick ha det. Hoppar och skrattar och skuttar och klättrar i träd. För på framsidan av boken sitter två flickor högt upp i ett träd och skrattar så de storknar. Det blir man glad av!!

Mitt hjärta hoppar och skrattar av Rose Lagercrantz och Eva Eriksson.

Det är en rar bok om om Dunne, en flicka som nog går i andra eller tredje klass. "Hon som är så lycklig. Olycklig också ibland, men de gångerna räknar hon inte." Visst låter det bra, varför ska man vara olyckling när man kan vara glad?

Men nu varar inte lyckan så länge för Dunne. En pojke i hennes klass, Kudden frågar chans på Dunne och ger henne ett tuggummi med hallonsmak. Det låter visserligen bra om nu det inte var så att Vickan och Mickan, två tjejer i klassen redan har frågat chans på Kudden också. Men han vill mcyket hellre vara tillsammans med Dunne. Det gillar inte Vickan och Mickan så plötsligt blir de riktigt edumma och elaka mot Dunne. Och Dunne förstår inte alls varför de är det. Inte bra. .

Nu längtar Dunne ännu mer efter Ella Frida som flyttat till Norrköping. Ella Frida är Dunnes allra bästa kompis som satt brevid Dunne i skolan och alltid lekte de ihop. Allt blir bara så jobbigt och olyckligt!

Eva Eriksson har gjort bilderna i boken, åh så fina! Hon kan verkligen rita så man förstår hur förtvivlat olycklig Dunne är. Man verkligen ser ut elaka och taskiga Mickan och Vickan är mot Dunne. Med några enkla pennstreck vet man precis hur det känns!

Det här är andra boken om Dunne. Första boken heter:
Mitt lyckliga liv.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar