torsdag 24 januari 2013

Tretton- en spännande deckare!


TrettonFyrorna på flera skolor här i Ekerö ska författarbesök av Mårten Sandén, författare till serien Petrinideckarna, Någons Hjälte och Ett hus utan speglar. Så det blivit en del läsning av hans böcker för mig på sistone.  Senast läste jag Tretton som är den trettonde boken om tvillingarna Peter och Petra som löser mysterier.  

Peter och Petras storasyster Rebecka jobbar på museét Kulturen i Lund. Där ska samling värdefulla historiska föremål visas trots att varningssignalerna är många. Omar är säkerhetsansvarig för utställningen och jobbar tillsammans med Rebecka. I deckarklubben Hemliga Ögat är stämingen på topp när Peter, hans flickvän Lucy och Petra besöker Kulturen. Omar berättar om sin oro för utställningen och detektiverna lägger märke till den mystiske vaktmästaren Germund. Trots vaga misstankar väljer de att spåra Germund och märker att han verkar allt annat än oskyldig. Men det verkar som att någon hotar honom. Siffran 13 dyker upp här och var: på Germunds lappar och även i hotfulla sms. Lucys teori är att 13 är en form av liga, kanske de som vill stjäla värdefulla föremål?

Tretton är riktigt spännande deckare där vimlar av mumier och mörka utställningssalar. En lite tjockare bok för dig som gillar att läsa!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar