torsdag 28 februari 2013

Ny rolig bok om dans, kärlek och livet!

DansfeberEn av alla nya böcker som landat i min bokhög är Dansfabriken av Anna Hansson. Det handlar om Maja och hennes kompisar som lever för att gå och dansa. De där timmarna de tillbringar i danssalen lever de verkligen upp. Sussi som är deras danslärare får ett nytt jobb som koreograf. Först blir tjejerna oroliga och undrar hur det ska gå med deras planerade vårshow, men de får en duktig vikarie Micke. Micke är inte bara snygg, han är duktig också...Maja blir kär i honom, trots att hon förstår att han är för gammal. Hur ska det sluta?

Till vårshowen får tjerna hitta på egna dansnummer. De har en zombiedans, vampyrdans och clowndans bland annat. Julia i deras grupp har råkat ut för någon olycka varje år inför vårshowen och aldrig kunnat vara med. Därför är de extra rädda om Julia nu. Varje kväll går de till dansskolan för att öva på sina nummer, men det är något som inte stämmer ljus som släcks och andra konstigheter. En dag berättar Lizas mormor historien om Ester, flickan som bodde i ett litet rött hus där det nu är dansskolan är byggd:

Hon bodde där med sina föräldrar och ville bli balettdansös. Hon skulle få dansa solo på sin dansskolas julfest, men fick aldrig uppleva det då hon dog i lunginflammation. Hennes föräldrar sålde huset och några år senare byggdes där teatern. Ända sedan den byggdes har Ester spökar där.

Efter att ha hört den historien blir Maja och hennes kompisar lite oroliga. Trots det tränar de ofta på kvällarna och börjar med att gillra spökfällor. Dansfeber är en rolig och spännnade bok för dig som gillar dans!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar