söndag 24 mars 2013

Pojken som svävade

Nu har jag läst en sån där bok som jag bara älskade! Åh, vad jag har skrattat när jag läst boken!

Det är John Boynes Pojken som svävade.

Pojken som svävadeDet handlar om det perfekta och normala paret Alistair och Elenor Brocket. De vill inte sticka ut, sköter sig perfekt och har två välartade barn. Men så föds Barnaby. Alla i förlossningssalen undrar vart bebisen tagit vägen men så tittar de upp i taket och där är han! När de kommer hem från sjukhuset fortsätter Barnaby och sväva i luften, något som stör hans föräldrar otroligt mycket. Han slår huvudet varje gång han svävar upp i taket, så hans pappa spikar fast madrasser för att förhindra att hans hjärna ska skadas. Fram tills Barnaby är 5 år går han sällan ut, han är hemma med mamman som inte gärna visar upp sin svävande pojke. När det börjar bli dags för honom att börja i skolan kommer föräldrarna på en lösning, de sätter på honom en ryggsäck som de fyller med sand så att han inte ska sväva iväg.

Föräldrarna oroar sig nog inte mest för att han ska sväva iväg, utan att han ska skämma ut dem och sina syskon. Därför vill de inte han ska gå en närliggande skola utan sätter honom i skola för avvikande barn. Barnaby trivs inte där och när hans skola brinner upp så börjar han i den vanliga skolan. Klassen åker på utflykt till en av Sydneys mest berömda sevärdheter Harbour Bridge och Barnaby blir den 10:e miljonte personen att klättra upp för den. Han blir överfallen av journalister och känd för att han svävar. Men nu har hans föräldrar fått nog, det bestämmer sig för att göra det enda rätta...

Fru Brocket tar ur sandsäckarna som håller Barnaby kvar på jorden och låter honom sväva iväg bort från dem. Barnaby svävar iväg mot skyn och vem vet var han hamnar?

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar