tisdag 23 april 2013

En dubbelbok eller trippelbok på Världsboksdagen!

En bok som är minst två böcker och till och med kanske tre böcker. Låter som en sådandär försäljare på stan - man får inte bara det och det utan han lägger också ner än det ena än det andra. Men här får man allt i en och samma bok!
Och man kan välja vilken av böckerna man vill läsa först. Det har förstås betydelse vilken bok man läser först, men båda böckerna utspelar sig under samma tid när de möts Eddie och Elsa. Visst är det spännande!

Elsa 12 och han som heter Eddie/Eddie 12 och hon som heter Elsa av Thomas Halling

Elsa har precis flyttat ifrån sitt hem och sin pappa, mamma och Elsa har flyttat till en förort i Stockholm.
- Det kommer att bli bra här säger mamma. Du ska se att du snabbt ska få nya kompisar.
- Mmm... svarar Elsa.
Hon tror inte alls att det ska bli bra på nya stället. Hon saknar alla sina kompisar och till och med fröken i skolan saknar hon. Nu bor hon fyrtio mil från alla, pappa, kompisarna och skolan. Kan det bli värre!!
Det blir det, Elsa blir bestulen på sin mobil, en alldeles ny mobil. Det är några killar i nya centrumet som vill låna den och de är rätt hotfulla och vips så har de snott den. Skolan är hemsk, läraren är arg som ett bi, hon får sitta brevid bråkkillen Eddie och tjejerna är taskiga mot henne.

Eddie finns också som en egen bok i boken. Om man vänder på hittar man Eddies bok. Och Eddies historia är sammanlänkad med Elsa berättelse. De går i samma klass, ett kort tag sitter de brevid varandra innnan Eddie sticker från klassrummet, Eddie har också köpt en ny mobil av kompisarna (Elsas mobil).
Det är två olika människor som möts, Elsa och Eddie och det blir ett komplicerat möte men också ett möte i skogen som känns som början på en ny vänskap. Båda är utsatta och har det svårt.

Antagligen så kommer det fler böcker om både Elsa och Eddie.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar