onsdag 10 april 2013

Uppgörelsen

Fans - UppgörelsenUppgörelsen är den sista delen i serien Fans! av Arne Norlin och Andreas Palmaer. Har du missat de tidigare böckerna Motståndarna och Förföljda, så är det smart att läsa dem innan.

Det handlar om Tove och Noel som bor på samma gård. Båda älskar fotboll. Men de håller på olika lag. Tove spelar i AIK:s tjejlag och hennes pappa Mikael spelar i det riktiga AIK. Noel har alltid varit Hammarbyare och gått på matcher. Hans bror Tobbe är med i supportergänget Bajen Forza. Tidigare har de sabboterat Toves pappas bil. Nu tror Toves familj att Noel var med och hon har umgåtts med honom även om hon inte fick därför har hon ingen mobil och får inte använda datorn. Inför Mikael Stoltz sista match någonsin i AIK planerar Bajen Forza att göra något mot honom. Det får Noel hum om via sin bror. Han pratar med Tove och de håller ögon och öron öppna. De bryter sig till och med sig in i Bajen Forzas lokal för att kunna hitta ledtrådar på planerna. Samtidigt blir det allt svårare för Tove och Noel att umgås, Tobbe har satt sin kompis Ivan på att spionera på dem och Toves föräldrar förbjuder Tove att umgås med Noel. Alla är emot dem.

Trots motstånd från familj och omgivning lyckas de träffas. Vänskapen finns där och kanske något mer? Allting ställs på sin spets när de börjar nysta i ledtrådarna kring det attentat som Bajen Forza planerar mot Toves pappa. Vad är det som händer? Är Tobbe verkligen inblandad? Kan Noel och Tove stoppa planerna?

Uppgörelsen är lika spännande som de andra böckerna i serien Fans! Vill du läsa en spännnade bok om fotboll, fans, vänskap och kärlek? Läs boken!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar