söndag 28 april 2013

Följ med på ett äventyr bland alver, människor, jättar...

En sprillans ny fantasybok som är riktigt bra har kommit.

Här finns allt som ska finnas i äventyrens värld och fantasyvärlden, kristaller, alver, jättar, magiker, eldtämjare och föräldralösa barn - ja du märker allt finns med utan att det för den skull blir för mycket.

Alex och Corinthia, Den eviga eldens magi av Patrik Bergström, illustrationer av Laura Diehl

Balansen börjar så smått rubbas i människornas värld, Eyrvandir.
Det är det magiskt gnistrande diamanterna som upprätthåller balansen i världen. De skiner med ettt starkt orubbligt ljus, men plötsligt mitt under ett fruktansvärd storm man tidigare aldrig upplevt så brister de i sin lyskraft.  Den sköra balansen i världen darrar till, men snabbt skiner de lika starkt igen. De mäktiga diamanterna vaktas av eldmagiker i olika riken, havsalvernas, skogsalvernas rike och i dvärgarnas rike och den fjärde diamanten finns i människornas rike.

Två föräldralösa barn, Corinthia och Alex växer upp hos en godhjärtad världshusvärd, Bödvar, i den lilla byn Vildforne. En sen kväll strax före stängningdags på värdshuset Smörblomman stiger en man in, klädd i en svart kåpa med en väldigt vacker stav. På staven sitter en grön skimrande diamant!
Han väcker Alex nyfikenhet och plötsligt är äventyret nära!

En riktigt härligt fantasybok på mellanåldern.
Jag vill gärna fortsätta och läsa om Cynthia och Alex och deras vidare äventyr, för ny anfaller jättarna människornas stad på ett sätt som aldrig tidigare hänt. Och vem är barnens mamma, varför har Cynthia alvöron, och Alex en kropp som liknar dvärgarnas stadiga kroppshydda.
Många frågetecken som lockar vidare läsning.

Läs den!
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar