måndag 25 november 2013

Åh, vilken bra bok!



Katarina von Bredow har skrivit många populära ungdomsböcker. Nu är hon tillbaka med en bok för kapitelbok som passar bra för dig som går på mellanstadiet.

Du & jag handlar om vänskap, kärlek och balansen mellan att vara cool eller att vara sig själv. Kevin är inte cool. Han är inte bland de populäraste i klassen. På väg till skolan har han sällskap med Alicia. Sen blir hon skol-Alicia och tittar inte ens åt honom. Hon försöker passa in vara cool. Kevin hänger med Edvin

En dag frågar Kevin om Andreas vill hänga med och klottra på en vägg. Han, Kevin och några från högstadiet spraymålar och förskönar en vägg med olika figurer. Efter den dagen är allt förändrat, Kevin behandlar honom som en jämlike, han får respekt när ryktet går om att han är med den hemliga målargruppen Deco Army. Alicia vill vara med honom och de börjar umgås även på fritiden.

Allt skulle vara bra om det inte vore för den stora lögnen som hans pappa Christer lever med. Han funderar mycket på att hans pappa inte jobbar över, utan gör något helt annat.

Du och Jag är en varm och inkännande historia om vad som snurrar i en elvaårings huvud och alla de där funderingarna om att höra till, vara cool, och att vara kär som finns i en denna mittemellan-ålder. Jag tyckte det här var en oerhört bra bok och ser fram emot nästa bok i denna trilogi!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar