tisdag 19 november 2013

Stultorum infinitus est numerus!!

Det är latin och betyder att Det finns hur många dårar som helst!

Linn, en underbart frejdig tjej med stor mod står och viskar det utanför Runas dörr. Samtidigt räcker hon ut tungan och springer snabbt därifrån. Runa är en butter och argsint gammal tant som bråkar med alla, och hon ogillar verkligen barn. De för sådant väsen!
Arga insändare i tidningen skriver hon också och skriver under med "en medborgare".

I love you Viktoria Andersson av Maja Hjertzell.

Det här är en varm och ömsint berättelse om Linn.
Linn som gillar att vara för sig själv, och lära sig latin. Det kom hon på när hon läste sin pappas gamla Asterix och Obelix seriealbum.
Ett uttryck hon brukar använda sig av är Per aspera ad astra - över svårigheterna mot stjärnorna. För hon har lite motig, inga kompisar - fast det bryr hon sig inte om. Hon kan vara ensam, det gör inget. Men för hennes mamma är det en katastrof. Hon gör allt hon kan för att hitta kompisar till Linn (som inte vill ha några).
Hon ska fixa värsta födelsedagskalaset, hon vill att Linns ska gå i dansskola, hon vill köpa mobil till Linn, då kan Linn ringa sina kompisar....

Per aspera ad astra säger Linn när hon behöver sitt mod. Hennes katt Spiken bortsprungen, Per aspera ad astra,  Linn letar och letar och sätter upp lappar. Men ingen Spiken någonstans.

Så händer det som det sig brukar, att in på gården far en alldeles riktig bokbuss med sin bokbusschafför Viktoria Andersson. Här kommer en som Linn kan prata med och som också ogillar hurtig påflugna oroliga mammor. Och arga gamla damer som Runa tystar Viktoria ner genom att tuta med sin bokbusstuta.

Det här är en särdeles ljuvlig karamellbok! Linn är en fantastisk liten flicka. En bok om livet, oroliga mammor och om Linn och att lyssna på varandra.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar