fredag 22 november 2013

Grevinnan med den svarta masken

Spökhistorier är alltid lite småtrevligt att läsa, och det är lika spännande att se om det kan bli en bra spökhistoria av berättelsen. Det verkar vara så att det inte blir som utger sig för att vara en spökis blir en riktigt kuslig och läskig historia. Det finns en hel den rätt tarvliga spökhistorier som är lika effektiva på att skrämmas som att säga Buu.
Men den här är en hyffsat bra och lättläst små kuslig historia, lite äventyrlig, men så spöklig är den kanske inte fast läsvärd ändå.


Grevinnan med den svarta masken av Peter Gotthardt

Familjen, mamma, pappa, Ida och Simon är på bilsemester i Italien. Det är hett, högsommarvärme, de pustar och stånkar i bilen. Och ännu är de inte framme i staden som mamma läst om i sin guidebok.

Staden som är deras mål är Ravia. En gammal fin stad fylld med gränder och steniga gator. Ett perfekt resemål tycker i alla fall mamma. Fast så småningom ändrar hon sig!

Det finns en gammal borg strax utanför staden som givetvis måste besökas. I värmen och hetta traskar de iväg.
Och det är där det händer, på borgen blev en grevinna halshuggen för hundratals år sedan och bränd på bål, resterna av hennes kropp murades sedan i väggarna.

Ja, ni förstår fortsättningen. Ida försvinner spårlöst...

En helt okej relativt lättläst och småkuslig historia

Passar när man går i klass 3 -4, ungefär

/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar