måndag 11 november 2013

En alldeles alldeles underbar fantasybok!

Så underbart det är att få ramla rakt in i en ljuvlig och fantastsisk fantasybok!
En sådandär alldeles perfekt bok där man kliver in i fantasyvärlden genom en dörr och där vill stanna länge länge!

"Nyckeln passade perfekt i springan.
När hon vred runt den hördes inget klick, men hon
kände något som gled på plats där inne. Nej.
Rubbades var ett bättre ord, som om något tvingades
isär som aldrig var tänkt att delas på. Iskall luft
strömmande mot hennes fingrar tillsammans med
 ett blått, skimrande sken."

Det är flickan Lin som kliver rakt in i äventyret. Lin som har varit tvungen att flytta till staden och lämnat sitt älskade Sommarkullen där hon kände minsta lilla skrymsle. Och hade bästa kompisen Niklas. Nu bor hon i fru Ichalars nedgångna och sneda hus. Men det ska inte vara för evig lovar hennes föräldrar.

Lins älskade lilla mus, Rufus. För längesedan hittade hon honom så skadad ute i skogen, med kärlek och mat lyckades han överleva. Bästa vänner blev de men nu har hon begravt honom i nya husets trädgård. Ett fint kors har han fått och stormen tilltar.

Så börjar boken och in genom dörren kliver Upptäckar-Lin, en nyfiken flicka mot äventyren i ett land med kullar, skogsklädda sluttningar, snötäcka landskap och en stad inklädd i ett blått sken! Kan det bli bättre, jodå i landet bor alla döda men älskade husdjur så även Rufus! Och nu lever de igen, men behöver hjälp.

Mitt i landet Sylver har hon hamnat.
Och ett stort uppdrag ligger framför henne!
Pojken Isvan Vinterfyrst som är försvunnen och Lin måste finna honom, i kväll. Som tur är går tiden långsamt i Sylver. Isvan är den sister Vinterfyrsten av sitt slag, de är de märkligaste och mäktigaste vareslerna i Sylver och bara han kan framkalla den betydelsefulla Vandrarsnön.

En helt bedårande, underbar och magisk fantasyvärld. Ljuvlig att få vara i, alldeles sådär som de ska vara, varligt blir man som läsare förd in i den magiska glittrande världen, där både de goda och de onda krafterna slåss om att segra. En bok att förslora sig i. Läs och njut!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar