fredag 19 oktober 2012

Nya spännande böcker!

De nya böckerna kommer i sina paket hit till Barnens Eget Bibliotek. Och jag har läst flera stycken braiga böcker på sistone!


Inte vatten värdInte vatten värd av Ulrika Lidbo. Det handlar om Edith som precis kommit hem från klassresan på Gotland. Hon går i 8:an och är bästa kompis med Lucinda trots att hon inte är särskilt schyst. Lucinda med snyggaste häcken, det långa håret och världens bästa självförtroende. I klassen går också Sigga, med den storblommiga klänningen och flätorna. Ingen vill vara vän med henne. Problemet för Edith är att Sigga bodde hos hennes familj förra sommaren då hon inte kunde bo hos sin mamma. Då var de två vänner. Det går inte nu.

På klassresan avslöjar Edith hemligheter om Sigga för Lucinda som genast sprider det till hela klassen. Under en tipspromenad i skogen försvinner Sigga spårlöst. Tjejerna förfalskar ett brev om att Sigga åkt hem till klassföreståndaren. Men tänk om det verkligen hänt Sigga något?

En bok om vänskap och att vilja vara cool, trots att priset är högt. Boken är både lättläst och engagerande. Är det så att vissa inte är värda något alls?

Blink, blink med stjärnanBlink, blink med stjärnan av Ingrid Olsson. Det här en samling små korta berättelser som tindrar som små stjärnor i höstmörket. En flicka som äter pommes frites med sin pappa. En pojke som skäms över den röda mammatröjan. Mormors ängel som går i tusen bitar. Ingrid Olsson skildrar på ett träffsäkert sätt små situationer i vardagen. Helt klart läsvärd!

FörföljdaFörföljda av Arne Norlin. Nu har den andra delen i serien Fans kommit. Precis som föregångaren Motståndarna så handlar den om Tove och Noel. De bor på samma gård och båda är lika intresserade av fotboll. De spelar i lag och följer matcherna i allsvenskan. Tyvärr håller de inte på samma lag…Noel är inbiten Hammarbyare och hans bror Tobbe försöker komma med i supportergänget Bajen Forza. Tove hejar på AIK och spelar i deras tjejlag. Dessutom är hennes pappa AIK:s nya stjärna.

Noel har tillsammans med Tobbe och hans gäng sabboterat Toves pappas bil. Nu är han orolig att det ska synas på filmerna från övervakningskameran. Kommer han att bli polisanmäld? Vad ska Tove säga om hon får veta? Kan de två vara vänner trots att alla runt omkring är emot dem? Det här är en riktigt härlig bok som handlar om fotboll, vänskap och kärlek. Läs den!

/Katarina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar