tisdag 30 oktober 2012

Söta pojkar är bara på låtsas

Boken heter precis så,
Söta pojkar är bara på låtsas av Moa Eriksson Sandberg

Det är en bok som bygger på författaren Moa Eriksson Sandbergs egna dagböcker som hon skrev när hon var så där 15-16 år.
Allt kanske inte är precis som i dagböckerna men "nästan allt har hänt, men kanske inte just såhär".

Och vilken läsning! vilken ungdomstid hon hade, Ella som boken handlar om. Det är fullt ös rakt igenom, killar förstås massor av killar och fester, massor fester och sprit också. Och kompisproblem med bästisen speciellt när man tar bästisens kille (iallafall var killen bästis med Ellas bästis...). Och killproblem har hon Ella, tills hon inser att "söta killar är bara på låtsas".

Det är ett vilt liv hon lever, ett tempo som får vem som helst att tappa andan. Hur hinner hon med alla fester och skolan och allt annat.
Ella går första året på teatergymnasium, och hennes högsta önskan är förstås att bli regissör eller skådespelare. Funkar inte det så är okej att bli författare (och det blev hon ju också Moa Eriksson!) eller så är det okej att bli pinuppa!!! Det är funkar också med att bli dansare på en nattklubb....

Ja, vad tyckte jag om boken?
Det blev lite väl tröttsam läsning efter ett tag, det var killar och killar och sex i en aldrig sinande ström. Och mycket annat var det inte. Party här och party där. Och på alla fester var det sprit. Det som var synd med boken var att språket var lite för torftigt och enkelt.
Men jag tror att många ändå kommer att sluka boken och gilla den mycket.

/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar