måndag 15 oktober 2012

The Urbans över asfalt och betong

"Jag är inte direkt typen som berättar historier. Och kanske är inte den här nån historia heller. Man inbillar sig länge att allt är någorlunda lungt. Inget händer, åtminstone inget speciellt. Livet typ"

Så börjar boken om Dipper, en kille som gillar parkour, varje dag hänger han med sina kompisar Skylark, Coronne och Jay. Ja, också Coronnes lillasyster Kittiwake som är lite konstig men hon är född sådan "så vi får inte dissa henne för det".
Och det gör killarna inte, utan Kittiwake hänger med. Förut fick hon vara med Dippers mamma som jobbar i toaparadiset, en betaltoalett. Men så råkade en socialtant upptäcka att Kittiwake var där och då gick det inte längre. Så nu hänger hon med The Urban planetbirds. (Gänget heter så).

The Urbans, över asfalt och betong av Rusalka Reh


Det rullar på som livet brukar. Ända tills Kite dyker upp, Coronnes flickvän. Hon är en mästare på parkour men vågar inte berätta det för Coronne. Men för Dipper kan hon visa att hon är mer än skicklig. Oerhört skicklig!

Naturligtvis fungerar det inte med att hålla det hemligt  och speciellt inte när Dipper är störtkär i Kite. Och ibland verkar Kite störtkär..
Trassligt.

En skön bok om en ganska vanlig kille Dipper, en kille som längtar efter att få bli ihop med en tjej. Och som älskar att köra parkour, det är livet.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar