måndag 1 oktober 2012

Djurräddarklubben har kommit!

En liten och väldigt betydelsefull klubb är Djurräddarklubben som består av av Valle och Vilma.
Deras uppgift är att rädda djur i nöd
Valle heter egentligen Valentin Maldini  och är chef i klubben. Jo, det stämmer för det var hon som kom på idén med klubben och då får man också bli chef.

"Ni anar inte hur många ruskiga elakingar som tror att det är helt okej att plåga djur"

Djurräddarklubben Fallet Stjärna av Anette Eggert och bilder av Mia Maria Güttler

Nu har de ett uppdrag, ett djur som är i NÖD. Det är nämligen rysligt synd om Stjärnan. Stjärnan är en islandshäst som tittar snällt på Valle och Vilma med sina mörka bedjande ögon. Men det är SYND om henne. Hennes ägare Laila Sporre (ja ni hör ju på namnet att snäll är hon inte) ger Stjärnan äpple fast Stjärnan inte alls gillar äpple utan bara  havre och morot.
Nu är det uttryckning i Djurräddarklubben!
Valle och Vilma spanar och smyger och antecknar i sin bok. Snart ska de rädda Stjärnan. Fast hur räddningen ska gå till vet de inte riktigt ännu.

Jaha, hur är boken, tja det är en enkel hsitoria mer charmig än spännande. Lite fjantig tycker jag. Som turär det fina illustrationer av Mia Maria Güttler som höjer nivån en aning. För det är väldigt enkelt, så det blir lite småtrist, och väldigt stora boktsäver. Man undrar varför barn som inte är mästare på att läsa alltid ska ha så himla stora bokstäver. Antagligen är det  för att fylla ut historien till en hel bok.

Det lär nog komma fler delar i Djurräddarklubben. För när de löst stackars Stjärnanfallet så vips dyker det upp nytt fall för klubben.
Boken passar alla som gillar djur förstås och hemliga klubbar. Och som är sådär mellan 7 - 9 år.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar