tisdag 7 januari 2014

Lite ihop - en efterlängtad bok!

Nu har hon äntligen gjort det, ungdomsboksförfattaren till lika vår Läsambassadör, har skrivit en bok för er som inte är ungdomar riktigt ännu. Utan är sådär 9 -12 år.

Lite ihop av Johanna Lindbäck

Johanna Lindbäck är en av Sveriges främsta ungdomboksförfattare absolut!
Hon skriver på ett lågmält och oerhört inkännande sätt. Hon kan verkligen närma sig sina bokperson vänligt och omtänksamt så man känner att det är som ens kompisar.Ett oerhört stort plus är också att det är inte en mängd problem inlassade i böckerna, utan det är fullkomligt tillräckligt med de vardagsproblem som faktiskt finns!

Lite ihop är en superbok du måste läsa!

Den handlar om Majken som går i sexan. Och hur det är när ens allra allra bästa kompis, Tessan inte längre funkar ihop. När man liksom börjar ha olika intressen och Tessan börjar bli kompis med Belinda som både Tessan och Majken tyckt är "störig och fjantig och för det mesta skitjobbig".

Plötsligt upptäcker Majken att Tessan gör en massa saker utan att berätta det för Majken! Och hon gör det med bling bling tjejen Belinda. De som alltid har berättat precis allt in i minsta detalj för varanda. Fruktansvärt känns det! Och så börjar Majken känna sig urtöntig och skämmig och pinsam, fast hon inte gjort något alls.
Det känns uruselt.

Men så pratar hon med den nya killen i skolan, Ivan för de har samma speltid.Och de fixar ihop en  plan hur de ska bli bra mellan Majken och Tessan igen. Ivan och Majken ska låtsas att
" hänt något mellan oss, Hänt alltså. Som att vi kanske gillade varnade. Kanske,kanske tilloch med var på väg att bli lite ihop"
Så sätter de igång  med sin smarta plan.
Hur går det? Ja det går kanske inte riktigt som de tänkt sig men det går bra!

En underbar berättelse som du måste läsa.

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar