fredag 11 oktober 2013

Alla Tam-älskare, här en ny bok av Salmson/Ekström!!!

De är ena mästare på att berätta spännande historier:
Deras senaste bok:

Marcos resa, kungen kommer

Marco ska bli page hos kungen!
En dröm som snart ska blir sann,. Han har längtat och väntat så Marco, att få föjla i kung Edrics följe. Han vet också att det är slitsamt arbete att putsa rustningar, passa upp och springa med meddelanden. Men det gör inget för han vet också att sen kommer han bli dubbad till riddare precis som sin far. Han är den modigaste och skickligaste riddaren hos kungen.
Marco är den äldste sonen på Vikaborgen och då blir han riddare.

Fast han skäms,  att han måste rida sin lilla ponny Klippan, det känns som hans fötter släpar i marken. Hur han är försöker låter inte hans far honom få en riktig häst. En riddarhäst vill han ha, stor, stark och modig häst, en riktig stridshäst. Men ack nej, han får dras med sin lilla ponny. Alla kommer säkert att ligga dubbelvikta av skratt när de ser honom med Klippan.

Han ska bevisa för sin far att han kan rida en stridshäst.
Jesse och Marco smyger in i stallet där stridhästarna står, de är enorma.
Vilda och ilskna
Fast riddarhästen Skärvan är lite snäll, men inte så snäll när de ska sadla honom.
Han stegrar sig och smäller med hovarna.
Marco vaknar upp i sjuksalen.
Hans far är vansinnig och livet blir sig inte mer likt för Marco. Nu får han sitta med tjänstefolket och äta och hans far tittar inte åt honom ens..
Att bli page eller riddare är uteslutet, det ska hans lillebror bli istället. Marcos liv är slut, totalt slut och omintetgjort.

Men kungen har en uppgift till honom!

En spännande historia med Åsa Ekströms fantastiska mangainfluerande bilder som lyfter upp berättelsen ännu mer. Kolla in hennes stridshästar!

Det kommer komma många böcker om Marco och hans sökande efter den magiska drycken!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar