måndag 28 oktober 2013

Nya läskiga böcker!

Nattmannen
Nu ramlar det in nya läskiga böcker på mitt skrivbord. En utav dem är Nattmannen av Lena Ollmark, den senaste boken i hennes serie om Karl, Sara och deras spöklika erfarenheter i den lilla staden Krabbsjögrund.

Karl och Sara får höra myten om nattmannen. En illa sedd man som på nätterna tömde sopor och latrin från stadens gator. För att varna känsliga för lukten hade han en liten klocka som pinglade och varnade folk. Under vissa perioder fungerade nattmannen även som bödel. Att höra nattmannens klocka betydde att han skulle hämta någon till döden.

Karls morfar börjar bli gammal och vill flytta till ålderdomshemmet Silverräven där flera av hans vänner redan bor. Hemmet drivs av den mystiske doktor Ekwall och är byggt på nattmannens gamla tomt. Ganska snart börjar flera höra nattmannens klocka på natten och i smaband med det dör också någon under de nätterna. Karl och Sara börjar nysta i mysteriet för att se om det verkligen är Nattmannen som är i farten. Mest rädd är nog Karl för att mannens klocka som signalerar död ska pingla för hans morfar. Det är ganska när amysteriets lösning när en av de boende, Silvia försvinner spårlöst. Vad har hänt egentligen hänt Silvia? Är doktor Ekwall lika skylig som de misstänker?

Precis som de tidigare böckerna i serien är Nattmannen en spännande och spöklik bok. Perfekt läsning för ett rysligt spökigt novemberlov!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar