måndag 7 oktober 2013

Fulast i världen

Vad gör man inte för att få hänga med de lite coolare tjejerna i klassen, och inte med de töntiga looserna. Fast att hänga med det coola gänget kräver en hel del, att man gör och tycker precis som de även om man faktiskt inte alls tycker så. Och om de inte ringer när de har sagt att de ska ringa, eller inte kommer när de har sagt att de ska komma då får man låtsas som ingetting och hoppas att de bara har glömt eller något annat.... Fast så är det ju inte, det vet Siw. För hon vet att de egentligen tycker att hon är rätt töntig.

Och vad gör man om man blir kär i den nya killen i klassen på sommarlovet, men tjejgänget tycker att han är den fulaste som finns! Då måste man ju också tycka att han är ful...

Fulast i världen av Ingrid Olsson
 
Siw gör som precis som tjejgänget som hon både vill, och inte vill vara med. Men om hon inte är med dem vem ska hon då vara med? Det finns absolut ingen som vill vara med henne, bästisen har flyttat och hon är totalt ensam. Då är det bättre att få vara en liten skärva i deras coola gäng.
 
Killen, Simon som hon bara blir totalt handlöst förälskad i, avvisar hon bestämt. Men som hon inget hellre vill än vara med, han som är "fulast i världen" enligt tjejgänget.

Simon försöker glömma Siw. Går det? Nej!!
Siw försöker glömma Simon, går det? Nej!!

Låter det som en bra bok, ja det kunde vara en riktigt bra ungdombok men tyvärr blir den lite platt och lite småtrist i all sin längtan och undanträngda känslor. Rätt tröttsam tycker jag tycker jag eftersom det inte händer något, ingeting, bara Siws längtan och och Simons längtan och Simon som försöker låta bli att tänka och titta på Siw, och Siw som gör samma sak.

Jag vill veta mer om både Siw och Simon men de kommer inte fram så mycket i boken, de blir rätt intetsägande unga människor. De gör liksom samma saker hela tiden, tittar på varandra och låtsas inte om att de tycker om varandra.

Visst, det är svårt med grupptryck, det är det. Och det förmedlar boken, att vara som man själv vill och tycker. Lätt är det inte. Och lätt har varken Siw eller Simon det. Fast jag tror ändå att många kommer gilla boken om Siw och Simon.
Lite lik boken Simon och Sophie av Emma Granholm, tom med Simon är samma men den är faktiskt mycket bättre!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar