fredag 18 oktober 2013

Johanna Lindbäck - läsambassadör!

En av mina favoritförfattare är definitivt Johanna Lindbäck.
Hon skriver maffigt bra ungdomsböcker.

Hon har en skriver dedär fantastiskt fina lågmälda berättelserna där det inte händer katastrofsaker, som en förälder dör, super, psykisk sjuk etc etc. Sådana böcker är enkla att skriva, det är svårare att ta ett vardagsliv som de flesta lever och beskriva det så man känner, verkligen känner med den det handlar om!
Och det kan hon utomordentligt bra, Johanna!
Nu har också blivit läsambassadör under två år!
Bättre läsambassadör får man leta efter. Lycka till, Johanna.

Som om jag frågat

Boken handlar om John som går sista året i 9:an. Han bor med sin mamma, och sin pappa som är gympalärare och jobbar i samma skola som John! Men det är okej tycker John, han är van vid att det är så.
Allt har funkat med livet, kompisar, bästen Sara som bor granne med John, superkompisar som alltid hängt ihop, Lukas är Johns bästa killkompis, fotbollen med pappa som tränare har också varit kul.

Men så grottar allt till sig, livet fortsätter inte på sin goda invanda bana, skola, kompisar, fotboll. Utan sakta mals livet sönder i små smulor, som ingen sopar upp.
Det börjar med att Lukas och Sara blir ihop!! Plötslig har John inga kompisar längre, John. Varken Lukas eller Sara vill prata om det med John om det, sen är det mamma och pappa som ständigt bråkar - nu ska de ta en "paus" i förhållandet. Dvs pappa ska flytta hem till en kompis. PAUS - John tror han ska bli tokig. Vadå paus, paus från vadå, hur länge-då-paus?

Han vill bara cykla långt bort från alltihopa, och ingen finns att prata med, varken Sara eller Lukas.

En fantastiskt fin och ömsint bok om John, hon är otroligt skicklig på att skriva så det känns Johanna. Det är inte lätt att vara John, och det kan Johanna förmedla!
Läs den!

/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar