fredag 25 oktober 2013

Sista delen i serien om Extra!

Extra : stanna, bli kvar
I första delen, En morgon stod hon bara där börjar en ny tjej i Pim-Pims klass. Hon heter Extra och visar sig snart ha magiska krafter. Extra är en ängel som bor med trollkarlen Maliki och katten Pizarro. Hon berättar att hon är ängel som kommit för att hjälpa och rädda Pim-Pim. Har du inte läst någon av böckerna i serien, är det bäst att börja med första boken.

Nu i den sista boken Stanna bli kvar får jag äntligen veta allt om de mystiska saker som Extra gjort. Hur hon räddade Leyla från bålet och att hennes viktigaste uppdrag här: att få Pim-Pim och Hanni att bli vänner. Mauro är hennes tvillingbror och deras vad handlade om ifall Pim-Pim och Hanni kunde bli vänner. Extra, den goda ängeln vann emot Mauro. Men är Extra egentligen så nöjd med resultatet? I den allra sista trolleriföreställningen går Extra genom en magisk spegel tillsammans med Hanni och de försvinner spårlöst. Det visar sig att hon varit avundsjuk på att Pim-Pim och Hanni återfunnit varandra. Kommer Extra att göra henne illa? Var är hon och Hanni egentligen?

Det allra sorgligaste i boken är att Extra är klar med sitt uppdrag som ängel och kommer att lämna Pim-Pim. Trots att hon ibland svikit honom, kommer Pim-Pim att sakna sin ängel och vän.
Den här boken passar alla som vill läsa om vänskap och kärlek med övernaturliga inslag. En riktigt spännande bok!

/Katarina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar