torsdag 15 november 2012

Den siste tsarens hemlighet- ny spännande deckare!

Den siste tsarens hemlighetSyskonen Vendela och Milo Grip bor i ett gammalt hus i staden Elm. Den ligger vackert vid en sjö och bergstopp. Deras mamma är stadens borgmästare och deras farmor Minerva arbetar på Historiska Museet. Efter flera års hårt arbete har hon lyckats låna in de berömda och dyrbara Fabergéäggen till en utställning. Men strax efter att utställningen invigs lyckats någon stjäla äggen. Minerva inviger Vendela och Milo i deras familjs historia som visar sig vara sammanlänkad med Fabergéäggen. För länge sedan i Ryssland lovade en ung flicka att hjälpa tsaritsan att smuggla dessa ägg ut ur Ryssland så att den tillfångatagna tsarfamiljen kunde bli fri. Flickan kom till Elm är och släkt till Vendela och Milo. Var de två försvunna äggen finns har ingen lyckats lista ut…

Strax efter att äggen stulits försvinner Minerva. Milo och Vendela bildar tillsammans med sina två vänner Sub Rosa-detektiverna och gör allt för att få sin farmor tillbaka. Samtidigt infaller de årliga festliga i staden och det vimlar av mystiska personer. Vem har tagit Minerva och hur ska de lyckas få tillbaka henne?

Den sista tsarens hemlighet är den första boken i deckarserien Sub Rosa av Veronica von Schenk. Det är riktigt spännande bok fylld av historia, spänning, hemliga rum och historiska föremål. Boken passar både killar och tjejer. Sjukt spännande! Läs den!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar