fredag 2 november 2012

Guldfisken- en tokrolig bok!

GuldfiskenNu när det är kallt och mörkt ute tycker jag om att drömma mig tillbaka till sommaren. Vad passar då bättre än att läsa böcker som utspelas under ett sommarlov? En sådan bok är Susanna Alakoskis Guldfisken. Det handlar om Tiia och hennes bästis Peggy. De bor i Ystad och har sommarlov. Tiia är allergisk mot en massa saker, till exempel djur. Så hon och Peggy har varsin orm. Tiias heter Sirväs och Peggys Milkesnake! På sommarlovet ska de åka till Finland med Tiias pappa och hälsa på släktingar men allra mest är de hemma och gott om tid att hitta på roliga saker.

Tiia har lovat att passa Fru Mörners guldfisk och vattna blommor. Men till Fru Mörners hus tar hon med sig Peggy och kompisarna Jacob och Harri. De hjälper till med guldfisken och hänger där. De läser på om guldfiskar och börjar ge den lille krabaten mera mat och små bitar med chips. En dag är guldfisken och alla blommor döda. Hur ska Tiia förklara det för Fru Mörner? Tänk om hon var väldigt fäst vid sin guldfisk?

Det här är härlig och tokrolig bok. Man skrattar ofta åt Tiias och Peggys påhitt och funderingar! Det blir många bad, utflykter och nya bekantskaper och jag drömmer mig tillbaka till sommaren.

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar