tisdag 6 november 2012

Spännande bok om jakt på ett Storsjöodjur!

Napoleon & T-kexTidigare skrev jag att jag gärna läser sommarlovsböcker så här års. En annan superspännande bok som utspelar sig under sommarlovet är Napoleon och T-Kex. Det handlar om Napoleon, även kallad Nappe och hans kompisar Anders och Khaya. De bor i den lilla byn Aborrträsk och är hemma på sommarlovet. Nappes stora intresse är utrotningshotade djur och han samlar information om dem. En dag ser han på TV om en forskare som letar efter Storsjöodjuret i Storsjön. Bara några dagar senare är Nappe och hans kompisar ute och åker båt. Då får de syn på vad de tror är en säl. När de tittar närmare och tar upp det skadade djuret ser de att det är en utdöd dinosaurieunge. Nappe lägger ihop två och två, ganska snart står det klart att det är Storsjöodjurets unge.

Forskaren på TV, är inget annat än en grym monsterjägare vid namn Bolinder. Med sig har han sin medhjälpare Sirob. De dödade Storsjöodjurets mamma men är nu på jakt efter ungen. När de får nys om att ungen kan befinna sig Aborrträsk beger de sig dit. Snart har Nappe och hans kompisar fullt sjå med att gömma ungen för monsterjägarna. Som tur var har de hjälp av enstöringen Boris. Hur ska de gå för den stackars ungen? Kommer monsterjägarna hitta den? Och om Nappe och hans vänner lyckas gömma ungen för omvärlden, kan de inte gömma undan dinosaurien när den blir större.
Jag gillar den här boken! Den är både välskriven, spännande och rolig. De finns många sidohistorier i handlingen som också bidrar till spänningen. Det enda som störde är att midnattssolen lyser som en strålkastare på himlen! För den som undrar kan jag upplysa om att det INTE finns någon midnattssol i Östersund där Storsjöodjuret finns.

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar