fredag 30 november 2012

En vinterkarusell som snurrar

VinterkarusellenHäromdagen fick jag en riktigt mysig, julig och vintrig bok i min hand. Det är Kerstin Gavander som skrivit Vinterkarusellen.


Det handlar om Sanna som går i sexan. Hon är avundsjuk på bästa kompisen Liv som får åka till Egypten på jullovet. Sanna och hennes pappa har inte råd att åka någonstans! Därför bestämmer hon sig för att börja arbeta extra och får jobb i blomsteraffären hos Tekla. Där står hon och gör fina julgrupper. Bästa kompisen Liv hänger hela tiden med Laban som Sanna är intresserad av. Frågan är om Liv är en schyst kompis?

Men det som egentligen tynger Sanna är att det är den första julen sedan hennes mamma dog, nu blir det bara hon, pappa och farmor. I skolan övar de till julspelet som deras klass sätter upp och farmor syr en fin ängladräkt till Sanna. Samtidigt har en gammal kompis till hennes mamma börjat umgås med pappa. Alice, som varit fotomodell och hennes son Adrian. Kanske har Sannas pappa börjat få känslor för henne? Och hur ska det gå för Sanna med Laban som hon är intresserad av?

Det här är en fin berättelse om vänskap, kärlek och om att saknaden efter en död förälder. Läs om Sanna och allt som snurrar i hennes Vinterkarusell!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar